Hemsida till byggbolag

Vill du ha en ny hemsida till ditt byggbolag? Här är allt du behöver veta

Teamet på Webpages NKLT har jobbat med olika typer av företag sedan företaget startade för ungefär 12 år sedan. En grupp av kunder som vi har jobbat väldigt mycket med är just kunder inom bygg och konstruktion. Vi erbjuder ett paket för dig som bedriver verksamhet inom byggindustrin med allt du behöver - för att göra det så enkelt som möjligt för dig!

Byggindustrin är unik på många sätt och när vi skapar en ny design för en hemsida till ett byggbolag så börjar vi alltid med att lära känna företaget för att förstå er vision och hur ni arbetar. Alla våra hemsidor är skräddarsydda just för att alla bolag har olika behov.

Kontakta oss för att boka en gratis konsultation så kan vi hjälpa er hitta rätt lösning för er hemsida och utvärdera er nuvarande hemsida. Vi erbjuder paketpriser till de flesta projekt. Vi ger dig en hemsida som är både lönsam och som du kan vara stolt över.

Vi kan hjälpa dig

Som större byggbolag är det extra viktigt att förtroende för bolaget skapas snabbt och där vet vi att en bra hemsida spelar stor roll. En väl designad och strukturerad hemsida för byggindustrin bör innehålla en tydlig lista på de tjänster ert företag specialiserar sig på, exempel på utförda jobb, information om företaget med bilder på personal och ledning, samt en tydlig kontaktsida med både telefon, epost och ett formulär som besökare till hemsidan kan använda för att kontakta er på. Kontaktformuläret bör även ha en tack-sida med instruktioner till den potentiella nya kunden som har kontaktat er. En tack-sida gör det även väldigt lätt att se hur många nya kunder som kontaktar er om ni sätter igång en Google annonskampanj. Ni bör även ha med bilder som representerar ert företag.

Att designa för byggbranschen

En hemsida bör vara designad och strukturerad på ett sätt som gör att de som besöker sidan ska känna förtroende nog att kontakta er för att få mer information om er verksamhet. Sidan ska även ge tillräckligt mycket information om era tjänster inom byggbranschen så att besökaren kan avgöra om ert företag erbjuder det de letar efter. Eftersom byggbranschen är enormt varierande är det viktigt att sidan beskriver vad ni jobbar med och vilken typ av uppdrag ni tar emot och specialiserar er på. Ni kan förmedla detta både i ord och med bilder. Allra helst ser vi att ni tar nya foton ifrån er verksamhet om ni inte redan har detta, men vi kan även ta fram fria bilder ifrån bildbibliotek till er.

Sökmotoroptimeringen räknas

En viktig del är också att er hemsida får en bra sökmotoroptimering ifrån dag ett. I våra paket för byggindustrin ingår därför sökmotoroptimering i form av metatexter och metatitlar. Dessa är en nyckel till att kunna få en bra placering på Google sökningar om byggindustrin. När vi har lagt in alla texter på hemsidan -som ni kan välja att skriva själva eller få hjälp med att skriva av någon av våra skribenter, så kommer vi att hjälpa till med att lägga in metatexter på sidan för att förbättra er sökmotoroptimering.

Till dig som är underleverantör

Jobbar ni som underleverantör till andra större byggbolag eller tar ni endast på er mindre jobb för privatpersoner. Bygger ni mobila strukturer eller snickrar ni allt ifrån grunden? Gör ni attefallshus med torpgrund, eller stora flerbostadshus? Vilken typ av material använder ni? Hjälper ni era kunder med bygglov, finansiering och flyttbara egendomar? Kanske erbjuder ni endast husstommar? Allt detta är det viktigt att era potentiella nya kunder lätt förstår så att ni spar tid på att sålla fram just den typ av kunder ni vet att ni bäst kan hjälpa. Alla vinner på detta och ni kan fokusera på att göra det ni är bäst på, bygga hus.


Hur går processen till? - 5 enkla steg

När ni har bestämt er för att ta fram en ny hemsida hos oss så börjar vi processen genom ett möte med vår duktiga designer Viktor Nordendahl som har många års erfarenhet av att designa för byggbranschen. Han lyssnar på er och lär sig om det som är utmärkande för just ert företag. Efter ungefär en vecka får ni en första skiss på er hemsida. Efter att ni känner er helt nöjda med designen så skickas den till vår programmerare Max som bygger sidan.

När vi är klara med designen och programmeringen av din nya hemsida så får du en snygg, modern, hemsida som det är enkelt för dig själv att uppdatera i ett system som är säkrare än många andra. Sidan blir helt mobilanpassad och ”responsiv”, dvs designen ändras automatiskt beroende på skärmstorleken någon tittar på sidan med. Er hemsida kommer även att ha färger och en logotyp som representerar ert företag.

Vi jobbar i samråd med dig hela vägen - såhär lätt är det

 1. Möte med vår grafiska designer Viktor.

 2. Skriv egna texter till sidan eller prata med någon av våra skribenter.

 3. Vi bygger sidan och sökmotoroptimerar den.

 4. Sidan publiceras.

 5. Du kan nu starta en annonseringskampanj till din nya hemsida.

Hur lång tid tar det innan du har din nya hemsida?

Det tar 3-4 veckor för dig att få en färdig hemsida. Det kan gå snabbare om du har alla texter klara ifrån början. Det som oftast gör att projekt blir sena är just när du som kund inte har hunnit skriva klart texterna till sidan. Det är inga problem för vår del, du får tillgång till din nya hemsida så fort den är klar och sedan kan du finslipa dina texter tills du känner dig helt nöjd. Först då publicerar vi.

Oftast tar det ungefär en vecka att ta fram en design du känner dig nöjd med tillsammans med vår designer Viktor. Sedan tar det Max 2 veckor att bygga din hemsida om den är i mellan eller stor storlek. Om du vill ha en mer avancerad sida med tex en ehandel eller något formulär som kunden kan använda för att beställa delar eller liknande så kan det ta lite längre tid men våra vanliga paket brukar fungera jättebra för de flesta byggbolag. Under dessa två veckor lägger vi även in metatexter på alla sidor.

Exempel på hemsidor vi har skapat åt andra byggbolag

Några av våra kunder inom byggbranschen är Betonghål, Uppsala City Bygg, BBM Uppsala, Nordklippan, Olitog och Bygg Craft Nord.

Du kan besöka sidorna här:
www.betonghal.se
www.uppsalacitybygg.se
www.bbmuppsala.se
www.olitog.se
www.byggcraftnord.se
www.nordklippan.se
www.annahus.se

När hemsidan är klar behöver du få in trafik till sidan

Det bästa sättet att öka trafiken till din hemsida är genom att annonsera digitalt. Vi erbjuder därför Google annonsering till bra priser
Förr använde man gula sidorna i telefonboken, idag är det Google annonsering som gäller. Dina kunder ska kunna hitta dig lätt och tydligt se hur de kontaktar dig via din hemsida. Då sluts cirkeln och din hemsida blir lönsam för dig.

Kontakta oss om du har några frågor eller vill boka en gratis konsultation med någon av oss så hjälper vi dig komma igång!

Kundcase

Vad har vi gjort för våra kunder? Se våra kundcase nedan.

 • 2023-06-20 13:00 Responsiv webb, Byggbolag, Logotyp, Webbutveckling, Grafisk design, Webbdesign

  Annahus Tunastugan

  Annahus är ett byggbolag som bygger bostäder med naturliga material med hållbarhet för livet. Vi har fått skapa en grafisk profil med varumärkesbyggande arbete, en genomgeånde webbdesign samt webbutveckling för deras nya hemsida.

  info
 • 2021-06-23 19:31 Snickare, Byggbolag

  Bymans Finsnickeri

  Bymans Finsnickeri är ett familjeföretag som drivs av Josef Byman och Sören Byman. Nklt hjälpte Bymans Finsnickeri med en ny logotyp och grafisk profil för varumärket, webbdesign samt webbutveckling av en ny hemsida.

  info
 • 2021-06-23 19:31 Snickare, Byggbolag

  ByggPuls

  ByggPuls i Mellansverige AB är ett byggföretag i Dalarna som är verksamt i hela mellansverige. Nklt hjälpte ByggPuls med en uppdatering av logotypen för varumärket, webbdesign samt webbutveckling av en ny hemsida.

  info
 • 2020-11-18 15:57 Text & copy, Sökmotoroptimering, Logotyp, Webbutveckling, Webbdesign, Grafisk design, Fotografering, Digital marknadsföring, Byggbolag

  Olitog

  Olitog är en bergssprängningskonsult som är verksamma i Europa - främst Sverige och Schweiz. Projektet omfattade en grafisk profil med ett helt nytt utseende för varumärket med logotyp, bilder och trycksaker. För Olitog gick vi även genom ett varumärkesbyggande arbete med hur företaget presenterar sig själv och vad de står för. Tillsammans med ett samarbete mellan copywriters och designers som hjälpt Olitog har vi byggt hemsidan från grunden och skapat en unik webbupplevelse som representerar Olitog. Resultatet blev enkel funktionalitet, navigering och strukturerad information.

  info

Intresserad eller vill komma igång?

Du kan kontakta oss direkt på eller 018 - 490 63 00 och berätta om ditt projekt eller skriv in din e-postadress nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Some fields are not valid
Mail me!

Allt du behöver för ditt projekt

Kolla in våra andra tjänster och ta reda på hur vi kan hjälpa dig uppnå din vision.

 • 2023-03-10 11:26 Dölj från startsidan, Vårdbolag
  Hemsida till vårdbolag
  info
 • 2020-11-12 13:39 Programmering grupp
  Webbutveckling
  info
 • 2020-05-18 11:28 Övriga tjänster grupp
  Tidsrapportering
  info
 • 2020-05-18 11:27 Programmering grupp
  Teknisk support
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till bostadsrättsförening
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till byggbolag
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till hälsoverksamhet
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Do you need a new website?
  info
 • 2020-05-18 11:26 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering, Digital marknadsföring
  Digital marknadsföring
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan, Prototyp, Start-Up
  Hemsida till Start-Up
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan, Snickare
  Hemsida till snickare
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till café och restaurangbranschen
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till bioteknikföretag
  info
 • 2020-05-15 09:19 Design & Kreativt grupp
  Text & Copy
  info
 • 2020-05-15 09:18 Design & Kreativt grupp
  Fotografering
  info
 • 2020-05-15 09:17 Programmering grupp
  Appar och Webbsystem
  info
 • 2020-05-15 09:17 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering
  Sökmotoroptimering
  info
 • 2020-05-15 09:16 Design & Kreativt grupp
  Grafisk design
  info
 • 2020-05-15 09:15 Design & Kreativt grupp
  Webbdesign
  info
Login