Sökmotoroptimering

Målet är att din hemsida ska synas på Googles första sida, så att dina kunder snabbt kan hitta din verksamhet och kontakta dig

Sökmotoroptimering, SEO är en extremt viktig del av all digital marknadsföring idag. SEO innebär att man arbetar aktivt för att komma högre upp i Google sökningar, helst på första sidan, för valda sökord. Detta gör att dina kunder kan hitta just ditt företag snabbare och lättare. Vi hjälper dig gärna med att förbättra och optimera dina nyckelord/sökord och lägger dem i existerande eller nyskrivna texter på din hemsida/webbplats för att din hemsida ska få en högre rankning i Google och andra sökmotorer. Man kan använda sig av SEO både direkt på sin egen hemsida genom att skriva om relevanta ämnen, man kan även skriva artiklar eller be andra skriva artiklar, tex på olika bloggar, och därigenom få fler länkar till sin hemsida.

Googles första sida

Vårt mål är alltid att din företagssida ska synas på Googles första sida då majoriteten av kunder aldrig klickar till andra sidan när de söker en tjänst eller en produkt. Det är mycket hög konkurrens om vissa sökord och svårt att lyckas hamna på första sidan och det kan ta lång tid, ibland flera månader, att se en förändring av sin position på Google. Sökmotoroptimering är därför en långsiktig digital marknadsföringsstrategi. Väljer man ett strategistk sökord med lägre konkurrens kan man dock öka chansen att synas på första sidan.

On Page SEO

Man brukar skilja på “on page” och “off page” SEO. On page är allt som kan göras direkt på ett företags hemsida, alltså i form av att lägga till nya ord och skapa bättre beskrivningar. Off page SEO kallas det när man aktivt arbetar för att få länkar av hög kvalitet som leder människor och Google motorn - ibland även kallad spindeln - till er hemsida. Det kan till exempel vara en populär bloggare inom er bransch som skriver något bra om era produkter eller tjänster. Vi på nklt jobbar nästan uteslutande med on page sökmotoroptimering, SEO då det ligger helt i vår kontroll att göra detta. Bloggare kan vara dyra och det kan vara svårt att hitta rätt person för just er bransch.

Konkurrensanalys

Vi använder ett flertal olika verktyg för att söka upp och jämföra popularitet och konkurrens om individuella sökord och sökfraser och skriver sedan texter baserat på dessa ord. Sökord är ord som beskriver er verksamhet och era produkter väl och som kunder söker efter i Google. Vi börjar alltid med att intervjua de som är mest kunniga om ert företag, dvs ni själva, för att lära oss mer om er verksamhet. Sedan tittar vi mycket på er nuvarande konkurrens och sätter mål för vad ni vill uppnå mer er sökmotoroptimering.

Metatexter

En annan del av SEO som är viktig och lätt att förbättra är att optimera den text som beskriver er hemsida på Google sökningar. Efter ett första möte så tar vi fram en detaljerad beskrivning av de sökord och sökfraser vi anser skulle kunna passa er verksamhet bäst och analyserar även hur era konkurrenter beskriver sin verksamhet. När ni har godkänt och beslutat vilka sökord ni vill att vi fokuserar på kan vi även hjälpa er skriva texter där orden är inkluderade eller ge förslag på var ni själva kan lägga in orden.

Vi har hjälpt många kunder med SEO och ser detta som en extremt viktig del av att bygga en ny hemsida

SEO Kundcase

För en nystartad massageterapeut vid namn Uppsala Yogamassage, www.uppsalayogamassage.se, lyckades vi flytta företaget från sidan sex i Google, till första sidan på de sökord företaget önskade. Detta tog ca tre månader och uppnåddes helt enkelt genom att vi optimerade sökord och texter till företagets hemsida. Som resultat ledde detta till ett större inflöde av besökare till hemsidan och framför allt nya kunder som bokade in massage. För ett då nystartat företag var detta av stor vikt och nytta.

Kundens omdöme

“För bara ett par månader fick jag hjälp att sökoptimera min hemsida av Lisa på nklt och den hjälpen var ovärderlig. Mycket nöjd och lycklig. Rekommenderar dem varmt, proffsiga på många olika plan och mycket trevliga och tillmötesgående, de ser verkligen till kundens behov.”

-Rebecca Liljefors, Uppsala YogaMassage
www.uppsalayogamassage.se

Kontakta oss för en gratis konsultation angående
Sökmotoroptimering för er hemsida

Kundcase

Vad har vi gjort för våra kunder? Se våra kundcase nedan.

 • 2021-10-01 13:38 Webbutveckling, Webbdesign, Digital marknadsföring, Bilder för web

  Nassos Art

  Nassos Art är en konstnär från Uppsala. Vi fick uppdraget att designa och utveckla hennes digitala portfolio.

  info
 • 2021-09-14 13:54 Webbutveckling, Grafisk design, Logotyp, Bilder för web, Webbdesign, Copywriters

  Magna Cura

  Vi har gjort hemsidor till ett flertal massageverksamheter i Uppsala. Magna Cura är en av de senaste sidor vi har fått göra och vi började med att skapa en ny grafisk profil och logotyp till kunden. Magna Cura hjälper individuella kunder samt företagskunder med både träning och massage. De specialiserar sig på nackspärr, huvudvärk, ryggvärk och andra obalanser som är vanliga på kontor. Efter att hemsidan fått sin design hjälpte vi även kunden med texter till hemsidan genom en av våra samarbetspartners.

  info
 • 2021-06-23 19:31 Webbutveckling, Webbdesign, Logotyp, Grafisk design

  Patricia Berghult

  Patricia Berghult är världsmästare i boxning med mycket hjärta. Patricia har boxats sedan 10 års ålder och representerar Sveriges landslag samt vunnit både EUM och JVM-guld som amatör. Nklt hjälpte Patricia och hennes partners med en uppdatering av logotypen för varumärket, webbdesign samt webbutveckling av en ny hemsida. Utseendet är personligt och ska lyfta upp Patricia och representera både hennes prestation som atlet men  också Patricia som person. Vi på Nklt står som stolt sponsor åt Patricia Berhult och hennes team."Don't count the days, make the days count."

  info
 • 2021-04-19 11:24 Digital marknadsföring, Webbutveckling, Appar och webbsystem, Webbdesign, Sökmotoroptimering, Grafisk design, Logotyp, Text & copy

  Mobitid

  Mobitid är en tidredovisningsapp för företag och privatpersoner för att kunna registrera tid för arbeten eller fritidsnöjen. Mobitid är utvecklat av Webpages. Nklt skapade även hemsida, UI & UX-design, logga och grafisk profil för Mobitid. Vi gjorde även projektplanering. Mer information om appen hittar du här: mobitid.se

  info

Intresserad eller vill komma igång?

Du kan kontakta oss direkt på eller 018 - 490 63 00 och berätta om ditt projekt eller skriv in din e-postadress nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Some fields are not valid
Mail me!

Allt du behöver för ditt projekt

Kolla in våra andra tjänster och ta reda på hur vi kan hjälpa dig uppnå din vision.

 • 2020-11-12 13:39 Programmering grupp
  Webbutveckling
  info
 • 2020-05-18 11:28 Övriga tjänster grupp
  Tidsrapportering
  info
 • 2020-05-18 11:27 Programmering grupp
  Teknisk support
  info
 • 2020-05-18 11:26 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering, Digital marknadsföring
  Digital marknadsföring
  info
 • 2020-05-15 09:19 Design & Kreativt grupp
  Text & Copy
  info
 • 2020-05-15 09:18 Design & Kreativt grupp
  Fotografering
  info
 • 2020-05-15 09:17 Programmering grupp
  Appar och Webbsystem
  info
 • 2020-05-15 09:17 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering
  Sökmotoroptimering
  info
 • 2020-05-15 09:16 Design & Kreativt grupp
  Grafisk design
  info
 • 2020-05-15 09:15 Design & Kreativt grupp
  Webbdesign
  info
Login