Lisa Eriksson

Hjälp med hemsida - Anlita en expert för att hjälpa dig

Behöver man ta in extern hjälp med en hemsida? Generellt sett skulle jag svara JA. Iallafall om du inte har skapat hemsidor flera gånger tidigare. Även om du har gjort hemsidor tidigare behöver de flesta hjälp med något. I denna blogg får du tips på olika områden du kan tänkas behöva hjälp med och vad du ska tänka på när du söker hjälp.

Kan du fixa det själv?

Att bygga en hemsida och sedan underhålla den är ett stort arbete. Har man erfarenhet av att skapa hemsidor sedan tidigare och har kunskap samt tillgång till rätt verktyg kan man bygga en själv. Men trots mycket erfarenhet finns det ofta saker man behöver extra hjälp med. Nedan kommer vi gå igenom några av det främsta sakerna som man kan behöva få hjälp med till hemsidan.

Vilken hjälp med hemsidan behöver du?

Som nämnt ovan är arbetet med hemsidan omfattande. Det är många delar att hålla koll på och ha kunskap om. Därför kan det vara bra att du innan du startar tänker igenom noga vilken hjälp du skulle behöva ha. Är det hjälp med att programmera hemsidan, designen, mobilversionen, SEO eller tekniskt support om något skulle uppstå när hemsidan väl är klar som du behöver?

Hjälp med att bygga hemsidan

Att bygga en hemsida kräver kunskap inom flera olika områden. Väljer du att programmera hemsidan eller skapa specifika funktioner krävs avancerade kunskaper inom kodning. Väljer du att arbeta med ett system som erbjuder färdiga mallar kräver det att du kan optimera innehållet som ska finnas på sidan för att skapa en användarvänlig hemsida för besökaren.

Känner du att arbetet blir för avancerat eller tidskrävande att göra att själv rekommenderar vi att du söker efter en webbyrå som kan hjälpa dig genomföra det du söker. I vår blogg “Köpa hemsida - 10 frågor du bör ställa en webbyrå” får du värdefulla tips på saker att fråga när du väljer rätt webbyrå att arbeta tillsammans med. Förutom att webbyrån ska ha den kompetens du söker är det viktigt att  du har bra kontakt och kan arbeta väl tillsammans med byråns teammedlemmar för att kunna skapa din drömhemsida!

Hjälp med designen på hemsidan

Att skapa en hemsida med en snygg design som återspeglar ditt företags varumärke kan vara svårt. Utöver det behöver även designen vara användarvänlig och responsiv till olika enheter, dvs den ska se lika tydlig ut på en mobil som på en dator. Genom att ta hjälp från en expert kan du försäkra dig om att hemsidan blir både användarvänlig och följer en tydlig design.

Idag finns det flera olika sätt att få hjälp med designen av hemsidan. Ett billigt alternativ är att använda sig av en färdig mall där designen redan är klar. Det enda du behöver göra då är att ta fram rätt text och bilder till hemsidan. Dock blir det inte samma flexibilitet som när du väljer att skapa en skräddarsydd design och koda den på hemsidan.

Är du ute efter en mer unik hemsida som förmedlar ditt varumärke bättre så är det oftast bättre att vända sig till en webbyrå som skapar en skräddarsydd hemsida efter dina behov. Då kan du anpassa hemsidan exakt efter de produkter/tjänster ditt företag erbjuder och du kan skapa en användarvänlig och intresseväckande design som är enkel att navigera.

Hjälp med hemsidans SEO

Att ta in extern hjälp för SEO kan skapa lönsamhet för företaget. Om man inte kan bli hittad på Google tappar man väldigt många potentiella kunder. Genom att gå från att din hemsida listas på andra sidan i en Google sökning till första sidan ökar din synlighet betydligt då endast 25% av alla som söker på Google klickar sig vidare till andra sidan.

Behöver ditt företag hjälp med fler saker än bara SEO, som tex att ta fram säljande texter till din hemsida, professionella bilder eller en videofilm om ditt företag? Då rekommenderar jag att du ser dig omkring efter en byrå som erbjuder flera olika tjänster. Att använda en byrå för att skapa hemsidan och en annan för att hjälpa till med den digitala marknadsföringen kan leda till att det tar extra lång tid då man måste koordinera mellan de två och se till att arbetet flyter på smidigt. Då är det mycket smidigare och snabbare att ta hjälp av en byrå som kan sköta allt arbete.

Support av hemsidan

När en hemsida är klar slutar inte jobbet med hemsidan. Alla hemsidor kräver uppdateringar av allt det tekniska som driver din hemsida och många gånger kan man behöva ta in support för att hemsidan ska fungerar optimalt. Därför är det viktigt att man redan i ett tidigt skede ser sig om efter en byrå som även erbjuder support om något skulle uppstå. Supporten kan även handla om allt från säkerhet, email strul, årlig betalning av domännamnet, till att man ser till att alla lagar följs korrekt.

Som kund hos oss på nklt ingår all support för din hemsida. Det betyder att du snabbt och enkelt kan ringa oss om det dyker upp något som ni behöver hjälp med relaterat till hemsidan. Ibland kan det vara enklare saker där vi kan ge vägledning och du kan lösa det själv eller så fixar vi det genom att du skickar in ett supportärende. Vårt mål på nklt är att göra allt som krävs för att din hemsida ska fungera och vara uppdaterad.

Vi ser även till att alla lagar följs och informerar våra kunder om ändringar som sker eller uppdateringar som behöver göras på hemsidan. Dessutom ser vi till att hemsidan är säker och att det finns backup och antivirus-system installerade för att hålla obehöriga borta från hemsidan och dess data. Alla hemsidor vi gör har SSL certifikat inkluderade och är optimerade för snabb laddningshastighet.

Är du nyfiken att veta mer om våra tjänster? Kontakta oss!

Att tänka på när du tar in experthjälp

Här kommer några korta punkter på saker du bör tänka på när du vänder dig till en byrå eller frilansare för att få hjälp med hemsidan:

Få en klar bild över vilka delar de kan hjälpa dig med. Finns det personer med rätt kompetens för den hjälp du behöver på bolaget. Exempelvis om du behöver hjälp med att skapa en hemsida som måste innehålla vissa funktioner eller en login portal till anställda. Alla byråer erbjuder inte extra funktioner på hemsidan de säljer.

På tal om att ta in hjälp med att bygga en hemsida så behöver du få en offert på vad det kommer kosta. Här är det extra viktigt att du bokar in ett möte där ni går igenom allt som kommer ingå i offerten och vilka extra kostnader som kan tänkas tillkomma. Exempelvis om du behöver hjälp med support eller vill ändra något på sidan.

Hur ser tidsförhållandena ut? Har webbyrån eller personen du vill anlita tid att hjälpa dig göra de saker du vill inom den tidsramen du har bestämt? Att saker och ting håller deadlines är en grundpelare för att hela samarbetet ska fungerar och att projektet ska gå i mål. Har personen du pratar med fullt upp med annat jobb så kan det bli svårt att få saker klara i tid.

Hur ser supporten ut? Vilka saker kan man få hjälp med och hur snabbt kan man räkna med hjälp? När något tekniskt problem dyker upp så gäller det att handla snabbt och åtgärda problemet direkt. Genom att anlita ett företag med bra support kommer du och din hemsida vara i trygga händer!

Sammanfattning

I de flesta fall behöver man någon slags hjälp med en hemsida. Vare sig det handlar om att välja hosting, bygga hemsidan eller få hjälp med supportärenden! Genom att klarlägga vilka delar du kan tänkas behöva hjälp med kan du skapa en plan och finna rätt personer att hjälpa dig. “Teamwork makes the dream work” som vi brukar säga. Att hitta rätt hjälp kan vara avgörande för att din hemsida ska fungera optimalt och bli hittad online.

För oss på nklt är det centralt att finnas där för våra kunder och kunna hjälpa dem med allt som kan tänkas dyka upp. Därför har vi anpassat våra tjänster för att kunna hjälpa dig med alla delar som berör er hemsidan. Från själva grunden med kodningen av hemsidan och designen till att hjälpa till med support och vad för slags innehåll som bör finnas med på sidan. Allt för att det ska bli så enkelt som möjligt för dig.

Är du intresserad av att veta mer eller vill prata med en av våra experter är du varmt välkommen att kontakta oss!

- Lisa


Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Fel på några av fälten
Nyhetsbrev


 • 2024-02-28 07:00
  Tips på SEO för snickare
  info
 • 2024-02-22 07:00
  Varför du som snickare gynnas av att ha en hemsida
  info
 • 2024-02-07 07:00 Sökmotoroptimering, Text & copy
  Vikten av SEO för flera geografiska platser 2024
  info
Logga in