Lisa Eriksson

Hur får jag fler följare till mitt Instagram konto?

I min erfarenhet finns det egentligen inget sätt att komma runt den processen som krävs för att få fler följare fortare. Om man inte vill eller kan spendera stora summor varje månad på reklam, eller har minst fyra timmar per dag till att knyta kontakter via Instagram, då finns det ingen perfekt lösning. Det allra bästa sättet är annars att man spenderar så många timmar som möjligt varje dag med att skriva kommentarer på andra personers konton, och även privata meddelanden där man bygger upp långvariga samarbeten och sedan gör reklam för varandra för att öka antalet följare till sina kanaler. Men den goda nyheten är att det viktigaste är inte alls hur många följare man har, utan att man har följare som verkligen genuint gillar och får utbyta av det man lägger upp och skriver om på sin kanal. Trots att man ibland kan få känslan av att sociala medier endast handlar om att ha så många följare som möjligt så menar de flesta marknadsförare att det istället handlar om kvalitet över kvantitet.

“Social Media is about the people! Not about your business.
Provide for the people and the people will provide for you.”
- Matt Goulart

Jag var tidigare musiker och då lärde jag mig, förutom att marknadsföring är 90% av jobbet, och musikskapande endast 10% om man vill lyckas, att det bästa och enda riktigt bra sättet att få “fler följare” är att ge till andra på samma platform. Uttrycket "Givers Gain" löst översatt betyder det "den som ger får", och detta koncept är väldigt sant på sociala medier. Med detta menar jag bland annat att man skriver positiva kommentarer på andra deltagares poster och har en autentisk dialog med de som följer en. Det kan även innebära att man delar med sig av den kunskap man har. Då kan man sedan hoppas på eller rent utav be dessa följare att klicka “gilla knappen” eller skriva något ibland på ens egna inlägg.


Dollar Eighty metoden är det bästa sättet att få fler nya följare för små till medelstora företag

En av världens bästa marknadsförare heter Gary Vaynerchuk och han har också dragit liknande slutsatser. Han har skapat en strategi och även ett Chrome plugin för Instagram, som jag varmt kan rekommendera, som använder en autentisk manuell metod, men som ändå sparar dig maximalt med tid genom att vara strategisk. Metoden heter Dollar Eighty, och är en metod som går ut på att du skriver din åsikt (positiv återkoppling som en kommentar) på nio inlägg under tio olika hashtags varje dag. På engelska blir detta “leaving your 2 cents (opinion) on 9 posts for 10 different hashtags”.

Därav ekvationen för Dollar Eighty: 0.02(cents) x 9(posts) x 10(hashtags) = $1.80

Du kan börja använda detta plugin redan nu Klicka här för att börja använda Dollar Eighty metoden!

En liknande typ av strategi kan såklart användas även på Facebook och LinkedIn.

Visst tar det oundvikligen lite av din tid att bygga upp dina sociala medier kanaler, men genom denna metod bygger du en mycket stark grund för ditt varumärke, och du slipper betala för att få trafik till din sida, vilket gör att de personer du lär känna online, med mycket högre sannolikhet kan bli framtida kunder eller personer som hjälper dig på annat sätt. Samtidigt så har du chansen att lära dig mer om vad dina följare gillar och behöver hjälp med.

Är du ett stort företag så har du antagligen helt andra förutsättningar att jobba med ditt Instagram konto. I dessa fall har du oftast en hel marknadsföringsavdelning som tillsammans jobbar med sociala medier, skriver blogginlägg av hög kvalitet och kanske till och med skapar videofilmer, en egen podcast varje vecka och använder sig av annonsering i hög utsträckning. Men även för stora företag är Dollar Eighty metoden ett bra verktyg som en del av en större strategi eftersom du visar personligt engagemang.

Hoppas du kommer att gilla metoden och få många fler följare snabbt! Skriv gärna till oss och berätta hur det går!

Lisa :D


Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Some fields are not valid
Nyhetsbrev


 • 2023-01-18 07:00
  Så gör du för att komma igång med din e-handel
  info
 • 2023-01-05 07:00
  7 fördelar med att ha din egen e-handel
  info
 • 2022-11-30 07:00 Grafisk design, Webbdesign
  Hemsida till ett nystartat företag – vad du behöver tänka på för att lyckas
  info
Login