Lisa Eriksson

Tidsrapporterings app: Spara tid och tjäna mer med Mobitid

Går du och funderar på att testa en tidsredovisning app på din arbetsplats? Då har du kommit rätt! Många som går och tänker på tidsredovisning har ofta en väldigt traditionell bild av tidrapportering, till exempel, att det är tidskrävande och kontrollerande. Men modern och digital tidsredovisning är varken tidskrävande eller kontrollerade. Istället skapar det möjlighet att både spara tid och tjäna mer!

Låt oss presentera Mobitid. Vår egen tidredovisnings app som gör tidrapportering enkelt och effektivt så du och dina anställda får mer tid till annat. Nedan kommer vi besvara vanliga frågor kring Mobitid och tidsredovisning generellt. Har du fler frågor är du självklart välkommen att kontakta oss så besvarar vid dem gärna. Låt oss starta med vart idén för Mobitid tog sin början.

Hur Mobitid startades

Idén bakom mobitid växte fram efter ett möte med en kund som ville ha en tidsredovisning app till sina anställda. Han hade sökt runt och testat ett flertal tidsredovisningsappar men hade inte hittat någon han gillade. De flesta andra var komplicerade att lära sig och att använda.

Att sköta tidsredovisning för anställda ska vara enkelt och effektivt. Ingen ska behöva förlora värdefull tid på att rapportera sina timmar. Mobitid är därför framtagen för att man smidigt ska kunna redovisa sin tid direkt i telefonen eller på datorn och slippa allt krångel med papper och penna. Mobitid fungerar även med tillägget Automile som gör att man enkelt kan föra sin körjournal digitalt.

Så fungerar Mobitid

Mobitid är superenkel att använda. Allt du behöver göra för att börja är att gå in på datorn och registrerar dina användaruppgifter. När det är gjort kan du ladda ner applikationen på datorn eller mobilen. I applikationen kan du sedan lägga till alla dina anställda och skapa olika projekt som ni har i organisationen. När det är gjort är du klar! Nu har du och alla dina anställda använda er av appen. Superenkelt, inte sant?

Med Mobitid kan du enkelt hålla kolla på både din och dina anställdas tidsredovisning. Du som är admin i appen kan enkelt redigera projekt och se hur mycket tid dina anställda lägger på olika uppgifter som finns i appen. Alla användare av appen kan även själva lägga till nya projekt. Ibland händer det att man missar att registrera en tid. Då får man en påminnelse av appen att man har missat en redovisning.

Låter det intressant? Gå in och testa själv! Mobitid är kostnadsfritt de första två månaderna och du kan avsluta tjänsten när du vill!

Vem passar Mobitid för?

Mobitid passar utmärkt att använda både för privat bruk och i företaget. För anställda eller egenanställd är möjligheterna med mobitid stora. Med Mobitid får du snabbt och enkelt kontrol över hur lång tid projekt tar, övertid, frånvaro, körjournal med mera. Som privatperson kan du också använda Mobitid för att enklare rapportera arbetstid till din arbetsgivare. Mobitid är gratis för alla privatpersoner som är anställda. Är du student kan du också använda Mobitid gratis! En del familjer använder tom Mobitid för att lägga in gräsklippning och andra uppgifter i hemmet som barnen i familjen jobbar med då och då. :D

Fördelar med tidsredovisning

Hur kan tidsredovisning hjälpa ditt företag? Att använda sig av tidrapportering har flera olika fördelar, både på individnivå och på företagsnivå. På företagsnivå bidrar det till att skapa struktur i arbetet och få en överblick över hur lång tid olika moment tar. Många användare upplever även att de kan öka sin effektivitet genom att använda Mobitid. Om man arbetar med olika klienter så är det viktigt att man håller koll på hur många timmar respektive klient får varje dag/vecka. Har man tidigare använt sig av manuell tidsrapportering så kommer man med digital tidsredovisning spara in massor av värdefull tid.

Genom att få en bättre överblick över hur många timmar man lägger på sina kunder leder det även till bättre underlag för faktureringen och många fall högre fakturering. Detta beror på att de allra flesta företagare underrapporterar tid och då inte vill överfakturera sina kunder av misstag. Med Mobitid kan man lätt visa upp rapporter till sina kunder som korrekt och tydligt visar antalet timmar arbetet faktiskt har tagit. Det kommer även skapa bättre struktur på löneavdelningen då man enklare kan se arbetstid, semester, övertid, frånvaro, VAB, sjukdom e.t.c.

Hur blir det för dig som är anställd då? Många tänker nog att det blir mycket jobb att alltid behöva registrera hur lång tid olika saker tar. Men när man väl har kommit in i tidsredovisningen är fördelarna många. Ett exempel är att hålla koll på hur mycket tid man behöver till olika uppgifter. Genom att veta hur många timmar ett moment kommer ta kan du enklare planera projekt framöver.

Det kommer också hjälpa dig skapa bättre rutiner. Kanske hoppar du ofta mellan olika uppgifter eller blir avbruten av andra personer i din närhet. Genom att få en tydlig bild över sin arbetsdag kan man effektivisera och optimera sina arbetsuppgifter. Om du ser att dina arbetsuppgifter har förändrats eller att du har fått ta dig an mer ansvar eller krävande uppgifter kan du även använda rapporten från appen i ditt utvecklingssamtal/lönesamtal. Har du ibland svårt att fokusera så kan du även använda Mobitid som en sporre där du sätter ett tidsur på 60 minuter och låter tidsredovisningen löpa, då upplever de flesta att de kan fokusera bättre under just den timmen. Fördelarna är många! Kontakta oss om du vill veta mer!

Digital körjournal

Med tillägget Automile kan du enkelt se din och dina anställdas körjournal i Mobitid appen! Att ha en digital körjournal för med sig många fördelar. Framförallt sparar man mycket tid då man slipper skriva ner allt manuellt. Har man slarvat med körjournalen innan kan det även leda till skattemässiga förmåner. Här kommer några exempel på när det kan vara extra fördelaktigt att föra en körjournal:

För att inte behöva betala skatt för bilförmån i tjänst måste man kunna visa att bilen till största grad har använts i tjänst. Med det menas att man inte har använt bilen mer än 10 gånger privat eller kört mer än 100 mil per år. Kom ihåg att resor till och från jobbet räknas som privata.

Om man kör mycket i arbetet kan det också vara fördelaktigt att föra en körjournal. Kör man mer än 3 000 mil i tjänst under ett år har man rätt att minska förmånsvärdet med 25%. Om arbetsgivaren inte gör det kan du själv minska förmånsvärdet i din inkomstdeklaration. Körjournalen kan då komma väl tillhands för att bevisa hur mycket man har kört i tjänst.

Ibland erbjuds även fritt drivmedel till förmånsbilen av arbetsgivaren. Genom att föra körjournal kan du bevisa vilka resor med förmånsbilen som gjorts i tjänst och vilka resor som har varit privata. Redovisar man inte vilka resor som har varit privata måste man betala skatt på allt drivmedel som gått åt.

Personalliggare

I Sverige är det lag på att man ska använda en elektronisk personalliggare på bland annat alla byggarbetsplatser i Sverige. En personalliggare är en lista/förteckning över hur många och exakt vilka personer som är verksamma på arbetsplatsen just den dagen. Om Skattemyndigheten gör ett besök på din byggarbetsplats eller verksamhetslokal så måste ni kunna visa i personalliggaren vem som är på plats.

Lagen om personalliggare gäller följande industrier:
-Byggbranschen
-Fordonsservice
-Kropps- och skönhetsvård
-Livsmedels- eller tobaksgrossist,
-Restaurangbranschen
-Tvätteribranschen

Mobitid är ett enkelt system med stöd för lagkravet om personalliggare. Det gör att när du använder Mobitid så har du det underlag du behöver redo i alla lägen och du kan även skicka in det till Skattemyndigheten.

Just nu håller vi på att utveckla en stämpelklocka till Mobitid som kommer att fungera på iPad.

Sammanfattning

Är du intresserad av att testa Mobitid i ditt företag? Super! Testa mobitid helt gratis i två månader helt utan bindningstid. Efter det, kostar det endast 100 kr per månad per anställd vilket också är helt utan bindningstid. Är du student eller annan privatperson så är Mobitid helt gratis. Hör av dig till oss så kan vi berätta mer!


Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Fel på några av fälten
Nyhetsbrev


 • 2024-02-28 07:00
  Tips på SEO för snickare
  info
 • 2024-02-22 07:00
  Varför du som snickare gynnas av att ha en hemsida
  info
 • 2024-02-07 07:00 Sökmotoroptimering, Text & copy
  Vikten av SEO för flera geografiska platser 2024
  info
Logga in