Lisa Eriksson

Vad kostar en ny hemsida - Prisexempel 2024

I dagens digitala era är en professionell och välfungerande hemsida en av de viktigaste tillgångarna för ett företag. Men för många företagare är frågan om kostnaden för en ny hemsida avgörande. En välfungerande webbplats kan inte bara bidra till att locka nya kunder och öka försäljningen, utan den kan också stärka företagets varumärke och ge en professionell online-närvaro. Men en av de vanligaste frågorna som företagare ställer är: "Vad kostar det egentligen?" Svaret beror på en mängd olika faktorer, inklusive komplexiteten i designen, funktionaliteten på webbplatsen och vilka funktioner och tjänster som behövs. I detta blogginlägg kommer jag att utforska några prisexempel för att ge dig en uppfattning om vad du kan förvänta dig att betala för en ny hemsida år 2024.

Prisexempel för en ny hemsida:

Enkel företagshemsida:

En enkel företagshemsida är ett bra alternativ för mindre företag eller enskilda entreprenörer som behöver en grundläggande online-närvaro. Denna typ av webbplats består oftast av några få sidor, inklusive en startsida, en sida med information om företaget och dess tjänster, samt en kontaktformulär. Priset för en sådan hemsida kan variera beroende på företagets storlek och behov, men en genomsnittlig kostnad ligger idag på mellan 10 000 och 30 000 kronor.

En mer avancerad företagshemsida:

För dig som vill ha en mer avancerad hemsida med fler olika funktioner, kanske en blogg, ett intranät/medlemsportal, möjlighet till integration till bokninggssystem, samt flera olika språk så ligger kostnaden på mellan 30 000 - 60 000 kr. För avancerade integrationer kan din hemsida dock sträcka sig upp till flera hundra tusen kronor eller mer, beroende på projektets omfattning och krav. Det är viktigt att komma ihåg att skapandet av en avancerad hemsida kräver mer tid och resurser från webbyrån, vilket kan påverka kostnaden.

E-handelsplattform:

Om du planerar att sälja produkter online kan du behöva en e-handelsplattform. Priset för en e-handelsplattform kan variera beroende på antalet produkter, önskad funktionalitet (som betalningsgateway, orderhanteringssystem osv) och designkomplexitet. En genomsnittlig kostnad för en skräddarsydd e-handelsplattform ligger på mellan 30 000 och 100 000 kronor. Det är viktigt att komma ihåg att en e-handelsplattform kräver kontinuerlig underhåll och uppdatering för att säkerställa att den fungerar smidigt och säkert. Vi på NKLT erbjuder dock en e-handelsmall för 12 000 kr till våra existerande kunder.

Anpassad webbplats med avancerad funktionalitet:

För företag som behöver en mer avancerad webbplats med specialanpassad funktionalitet, som bokningssystem, medlemsportaler eller integration med andra system, kan kostnaden vara högre. Priset för en sådan webbplats kan variera beroende på projektets omfattning och komplexitet, men kan sträcka sig från 50 000 kronor upp till flera hundra tusen kronor. En anpassad webbplats kräver också kontinuerlig uppdatering och support för att säkerställa att den fortsätter att fungera optimalt över tiden.

Underhåll och support:

Utöver själva skapandet av webbplatsen är det viktigt att också budgetera för underhåll och support. Detta kan inkludera uppdateringar av innehåll och design, säkerhetsuppdateringar och teknisk support vid behov. Priset för underhåll och support kan variera beroende på leverantör och tjänstens omfattning, men en genomsnittlig kostnad brukar ligga på mellan 5 000 och 20 000 kronor per år. Att investera i kontinuerligt support och underhåll är avgörande för att säkerställa att din webbplats fortsätter att fungera optimalt och möter dina affärsmässiga behov.

Det är även viktigt att komma ihåg att dessa priser endast är riktlinjer och att kostnaden för en ny hemsida kan variera beroende på en mängd olika faktorer, inklusive leverantör, geografisk plats och projektets omfattning och komplexitet. Det bästa sättet att få en exakt uppfattning om kostnaden är att kontakta olika webbyråer och be om offerter baserade på dina specifika behov och önskemål. Att välja rätt webbyrå är en viktig del av processen och kan hjälpa dig att få en webbplats som passar dina behov och budget.

Läs mer om priser för hemsidor i mitt tidigare blogginlägg "Vad kostar en ny hemsida - Prisexempel 2021".

Sammanfattning:

Att skapa en ny hemsida kan vara en investering som ger avkastning på lång sikt för ett företag. Genom att investera i en professionell och välfungerande webbplats kan företaget öka sin online-närvaro, attrahera nya kunder och öka försäljningen. Priset för en ny hemsida kan variera beroende på olika faktorer, men genom att utforska olika prisalternativ och överväga dina egna behov och budget kan du hitta rätt lösning för ditt företag.

Om du vill ha hjälp med att skapa en ny hemsida är vi här för att hjälpa dig. Kontakta oss för en gratis konsultation och upptäck hur vi kan hjälpa dig att skapa en webbplats som passar dina behov och budget.

Boka gärna en gratis konsultation med oss så kan vi hjälpa dig ta fram en offert för just ditt projekt.

Vi erbjuder nu ett lågkostnadsalternativ för hemsidor genom ett Ekonomipaket. Du kan beställa din nya hemsida ifrån oss online här: Hemsida ekonomipaket

-Lisa


Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Some fields are not valid
Nyhetsbrev


 • 2024-06-18 07:00
  Så här gör du för att förbättra kundresan för ditt företag
  info
 • 2024-06-11 07:00 Grafisk design, Logotyp
  14 Skäl till att uppdatera din logotyp
  info
 • 2024-06-04 07:00 Webbdesign, Digital marknadsföring
  Vad är din hemsida värd? - Varför ditt företag behöver ha en proffsig hemsida
  info
Login