Lisa Eriksson

Varför du som snickare gynnas av att ha en hemsida

Snickeri och träbearbetningstjänster är efterfrågade idag, så om du driver verksamhet inom branschen bör du se till att bygga förtroende och integritet för ditt företag online. Att ha en bra hemsida till din snickeriverksamhet kan ge ditt företag ett sätt att slå ut dina konkurrenter och locka till er nya kunder så att ni kan expandera. Detta gäller både för dig som jobba som egenföretagare, och för dig som jobbar med entreprenadsarbete.

En forskningsstudie visade nyligen att 80% av snickare rapporterade att deras verksamhet växte tack vare sin hemsida genom att de fick in fler nya kunder via den.

I detta blogginlägg kommer jag att gå igenom det du bör tänka på när du skapar en ny hemsida som snickare och varför detta kommer att gynna dig. Jag kommer även att länka till blogginlägget "SEO för snickare" för att du ska få mer information om detta, samt ge exempel på några sidor vi på NKTL har skapat till snickare.

Varför ha en hemsida alls?

Varje dag söker kunder efter tjänster som specialsnickeri, hemreparationer, lister, snickare, snickerier, specialdörrar och fönster, specialtrappor, trälister och trägolv på Google. De vill då hitta bra hemsidor som förklarar hur företaget kan hjälpa dem, och hur de kan komma i kontakt med företaget. Här gäller det alltså att just din hemsida kan konkurrera väl online.

Din hemsida sover aldrig, den är tillgänglig dag och natt 7 dygn i veckan....Den talar om för dina nya kunder vilka tjänster du erbjuder, och den visar omdömen ifrån dina tidigare nöjda kunder. Omdömen är en tungt vägande faktor för att nya kunder ska få förtroende för ditt företag och vilja köpa dina tjänster.

Ett visitkort är inte tillräckligt

Det räcker inte längre idag att dela ut visitkort. I princip alla kunder kommer att söka upp ditt företag online på mobil eller dator för att se om de tror att de kan lita på dig tillräckligt mycket för att anlita dig till sina snickerijobb.
Att ha en attraktiv hemsida där dessa kunder kan se exempel på dina tidigare arbeten och enkelt kan kontakta dig ger dig en stor fördel jämfört med andra snickare i ditt område. Du behöver inte bara vara bra på det du gör, du behöver också kunna visa bilder som bevisar detta.
Har man ingen hemsida alls så skadar det företaget genom minskat förtroende och minskade rekommendationer ifrån nöjda kunder. En studie av MarginMedia visade att 57% av alla konsumenter rekommenderar inte ett företag till någon annan, om företaget inte har en väl mobilanpassad hemsida och 56% litar inte på ett företag som inte har en hemsida.

Såhär gynnas du som snickare av att ha en hemsida

Kort och gott så gynnas du på en rad olika sätt genom att ha en hemsida som snickare. Bland de viktigaste är att du bygger ditt varumärke, skapar förtroende inom din bransch och får in fler nya kunder. Allt detta höjer värdet på ditt företag. Om du redan har för många kunder, ja då kan du höja dina priser. Din hemsida kan antingen vara en plats där du delar kontaktinformation och bygger förtroende, eller så kan den vara en mycket lönsam platform som genererar nya affärer till dig dag och natt. Ju mer du jobbar med att förbättra din hemsidas SEO och UX/UI så kommer sidan att bli mer och mer lönsam så att du kan trygga och expandera din verksamhet. För mer information om SEO läs mitt blogginlägg SEO för Snickare.

Vad är unikt för en snickares hemsida?

Det finns många aspekter man bör tänka på när man bygger en hemsida till just en snickare. Några delar som är speciellt viktiga för snickare är just att du har en undersida som visar tidigare utförda jobb, rekommendationer ifrån nöjda kunder, samt att jobba med undersidor eller separata kampanjsidor för geografiska platser. Läs mer om detta nedan.

1. Berätta för kunderna om din specialisering

Många hantverkare inom snickeri och träarbete specialiserar sig på olika aspekter av yrket. Till exempel kan du fokusera på möbeltillverkning eller hjälpa till att renovera kommersiella fastigheter. Genom att visa det bästa av ditt arbete inom din favorit typ av arbete kommer du att uppmuntra fler förfrågningar av den här typen. Oavsett om du föredrar inomhus- eller kommersiellt arbete kan du anpassa din webbplats för att generera den typ av kunder du vill ha.

2. Visa vad du kan göra och vilka tjänster du erbjuder

Många människor inom snickeri och träarbete skapar kök, trappor, lusthus eller kan bygga träramen för byggnader. Om dina klienter kan se att detta ingår i din repertoar har du en stor fördel om det är det de letar efter. Du kan anpassa varje sida på din webbplats för att locka kunder som är intresserade av dina tjänster. Om du själv har svårt att hinna med att skriva bra texter till din hemsida så har vi på NKLT mycket duktiga innehållsskapare som har stor vana vid att skriva texter till hemsidor.

Vi på NKLT har jobbat med att göra hemsidor till ett flertal snickare. Ni kan läsa mer om hur vi jobbar på denna sida som berättar mer om vad du behöver tänka på om du behöver en ny hemsida till snickare.

3. Skapa en utförlig undersida för kundcase/referensprojekt

Så länge du har bilder på ditt hantverk kan du inkludera dem på din hemsida. Som en erfaren och skicklig snickare är du givetvis stolt över ditt arbete och genom att visa upp dina tidigare lyckade arbeten kan nya potentiella kunder se kvaliteten på det du gör och själva välja om de vill anlita dig.

Nedan är ett exempel på ett tydligt kundcase med en beskrivande bild och text och sidan laddar snabbt.

Bilden ovan är ifrån kundcasesidan på hemsidan till Byggcraft Nord AB.

Översik över viktiga undersidor att ha med på din hemsida

Det finns flera viktiga sidor som bör inkluderas på en snickerihemsida för att ge potentiella kunder den information de behöver och för att hjälpa till att etablera verksamheten som seriös och professionell. Några viktiga sidor att inkludera är:

 • Hem: En tydlig och väldesignad startsida som ger en översikt över snickeriföretaget och dess tjänster.
 • Om ditt snickeriteam: En sida som ger information om snickarens team, företaget och dess historia, tillsammans med kvalifikationer och certifieringar.
 • Erbjudna Snickeritjänster: En sida som listar de snickeritjänster som erbjuds av företaget, tillsammans med detaljerad information om varje tjänst.
 • Kundcase/referensprojekt: En sida som visar snickarens tidigare arbete, inklusive före- och efterbilder på slutförda projekt.
 • Snickeri omdömen: En sida som presenterar kundrecensioner och vittnesmål från tidigare snickeriprojekt, vilket kan hjälpa till att bygga förtroende och trovärdighet hos potentiella kunder. Omdömen bör även visas på första sidan och på sidorna om tjänster.
 • Kontakta oss: En sida som ger kontaktinformation för snickeriföretaget, inklusive telefonnummer, e-post och fysisk adress, samt ett kontaktformulär för att låta kunder enkelt komma i kontakt.
 • Vanliga Frågor (FAQ): En sida som besvarar vanliga snickarfrågor som kunder kan ha om företaget och dess tjänster.
 • Blogg: En sida som ger användbara tips och råd om snickeri-relaterade frågor och kan hjälpa webbplatsen att ranka högre på sökmotorer. Här kan du tex skriva om de senaste trenderna inom snickeribranschen och hur du kan erbjuda dessa.
 • Akuta Snickeritjänster: En sida som ger information om akuta tjänster som snickaren erbjuder inklusive eventuella tidsbegränsade kampanjer och hur kunder kontaktar dem vid en nödsituation.

Övrig information du kan ha med på din hemsida

Utöver ovan nämnda undersidor kan du givetvis lägga till andra sidor också. En del informaton som har visat sig öka förtroendet och försäljningen via en hemsida inkluderar nedan ämnen. Du kan antingen skriva om dessa i din blogg, eller skapa flera olika undersidor, eller skriva om allt detta på en och samma undersida. Skriv om det som gör ditt företag unikt och det du tror att kunder kan leta efter. Om du är en mindre firma så brukar det löna sig att vara nischad smalare. Detta kan du visa på din hemsida och du kan fånga upp just de som söker på din nisch på Google genom att ha en bra hemsida, med bra SEO texter.

Hållbarhet och miljövänliga metoder

Många kunder idag vill gärna köpa tjänster och produkter som är miljövänliga och inte orsakar onödig toxicitet i sina hem. Därför är det viktigt och smart att ta med information på hemsidan om vad ert företag gör för att minska användningen av bland annat giftiga ämnen och hur mycket återvunna material ni använder. Det finns en växande trend mot hållbara och miljövänliga snickerimetoder, inklusive användning av återvunnet trä, återvunna material och miljövänliga ytor.

Anpassad och personlig snickeridesign

Konsumenter söker alltmer efter anpassad och personlig snickeridesign som återspeglar deras individuella stil och preferenser, istället för att välja från färdiga eller massproducerade alternativ. Om ni erjuder skräddarsydda lösningar, ge gärna exempel och skriv texter om hur ni jobbar tillsammans med kunden för att ta fram rätt unika design för just dem.

Teknikintegration

Teknik integreras i snickeribranschen mer och mer idag. Man använder datorkompletterad design (CAD) -programvaror och CNC-maskiner för precisionsskärning och snideri. Skriv gärna om detta på din sida om det är något du använder. Om inte, passa på att skriva ett blogginlägg om för och nackelarna med den nya tekniken.

Börja med grundläggande nyckelordsforskning

Nyckelordsforskning är ett grundläggande steg i lokal SEO. Börja med att identifiera lokala sökord som är relevanta för ditt företag. Använd nyckelordsforskningsverktyg som Google Keyword Planner, Ahrefs eller Moz för att upptäcka sökord med lokal relevans. Till exempel kan du sikta på sökord som "tandläkare i [din stad]," "rörmokare nära mig" eller "bästa italienska restaurangen i [din stadsdel]."

Multifunktionella utrymmen

Med fler människor som arbetar hemifrån och bor i mindre utrymmen finns det en trend mot multifunktionell snickeridesign som tex maximerar utrymmet. Ofta kan anpassade och inbyggda förvaringslösningar vara intressanta för kunder och även möbler som är omvandlingsbara och som går att fälla ihop. Trenden runt tex Tiny Houses har börjat visa vilka möjligheter som finns.

Hälsa och välbefinnande

Det finns ett växande fokus på att integrera hälsosamma och välmående i funktioner i snickeridesign. Detta kan tex vara höj och sänkbara ståbord, andra justerbara ergonomiska möbler och ljudreducerande material för att främja både mental och fysiskt välbefinnande.

UX/UI för snickerihemsidor

När du skapar en ny hemsida till en snickare eller en snickeriverksamhet så är UX/UI, dvs användarupplevelsen av hemsidan, helt avgörande för om kunder kommer att välja att kontakta och i förlängningen anlita ditt företag. Det är även viktigt för hemsidans SEO ranking ifrån Google att den är lättnavigerad och tydlig.

En hemsida till en snickare som har bra UX/UI design gör det lätt för en ny besökare att hitta rätt information, den är lätt för ögonen att leta runt på, den orsakar inte onödig stress eller frustration hos besökaren genom en mängd rörliga delar, pop-ups, videos etc och den är lätt att navigera. Den ger helt enkelt kunden en behaglig och trevlig, men samtidigt effektiv upplevelse. Detta är första kontakten de har med ditt företag, så upplevelsen de har kommer att spegla hela ditt varumärke.

Om Googles användare inte är nöjda med sin användarupplevelse så kommer inte heller Google att vara nöjda med din hemsida. Och om Google inte är nöjd med din hemsida så kommer din sida att rankas lägre ner i sökningar. Vilket är exakt motsatsen till vad du vill uppnå. Man brukar därför skämtsamt säga Happy Google = Happy SEO Ranking.

Läs mer om sökmotoroptimering i mitt blogginlägg "Tips på SEO för snickare".

Några snickare vi har hjälpt

Nedan är några exempel på hemsidor vi på NKLT har skapat till snickare. Vi har fokuserat på en tydlig och enkel UX/UI design där kunderna lätt hittar kontaktinformation och ser övergripande vilka tjänster företaget erbjuder. Sidorna kan ge dig inspiration att skapa eller uppdatera din existerande hemsida.

Vår grafiska designer Viktor berättar att "man måste förmedla tillit i en konkurrenskraftig bransch. Man har en presentabel hemsida som man känner sig stolt över. Hemsidan är en av företagens största marknadsföringsverktyg och design hjälper kunder med hur de uppfattar företaget."

ByggCraft Nord AB

www.byggcraftnord.se

Företaget har en tydlig och snygg design med enkel navigering. Det finns även en undersida för kundcase med många bilder ifrån hela processen som har lett till lyckade projekt. Denna hemsida behöver dock mer texter för ökad SEO och undersidor till företagets tjänster skulle gynna både kunder och Google rankningen. Detta kan man lätt lägga till vid senare tillfälle i NKLTs system. Du som kund kan antingen göra det själv utan extra kostnad, eller köpa till mer design och mer utveckling ifrån oss så tar vi hand om det.

Annahus Tunastugan AB

www.annahus.se

Med en lång historia av byggande är Annahus Tunastugan både ett byggbolag och en snickarfirma. De har valt att lägga en video i toppen av sin hemsida vilket är ett bra och snabbt sätt att visa besökare vilka typer av tjänster och färdiga resultat de kan förvänta sig. Företaget snickar sina egna takstolar och bygger hela hus. De har även integrerat sitt Instagramfölde för att visa mer av sina arbeten samt göra hemsidan levande på ett tidseffektivt sätt. Sidan förmedlar företagets grafiska profil och vi har även hjälpt dem moderninsera och förtydliga sin logotyp. För att maximera sin SEO kan företaget även lägga till separata undersidor till alla tjänster med längre texter.

Elfstedts Snickerifabrik AB

www.elfstedts.se

Företaget jobbar med både snickeri, måleri och annat hantverk och specialiserar sig på att restaurera äldre klassiska byggnader med avancerade förgyllningar och dekorationer. Hemsidan har en tydlig design där en ny besökare snabbt ser att de har hamnat rätt om de söker en specialiserad snickare. Både i bilder och texter samt en kort video som skapar en personlig känsla och ökar förtroendet. De har länkar till sina sociala medier, samt instagram integrerat på sidan. De har separata undersidor för sina huvusdakliga tjänster och en mängd korta beskrivningar av kundcase på Aktuellt sidan. Igen skulle sidan gynnas av längre texter för att Google ska ge den högre SEO.

ByggPuls i Mellansverige AB

www.byggpuls.se

Detta byggföretag ligger i Dalarna men är verksamt i hela mellansverige. Sidan är minimal vilket fungerar bra för företaget just nu. NKLT designade och byggde sidan och uppdaterade logotypen till en tydligare och mer modern version. Bilder säger mer än tusen ord och i huvudbilden framgår det direkt vad sidan handlar om vilket hjälper besökaren att snabbt få återkoppling om att de har hittat rätt. Vi gjorde även en hel grafisk profil till företaget. Sidans struktur är tydlig och enkel men behöver mer texter för att kunna få en bra SEO ranking.

Är du en snickare som själv vill designa en ny hemsida

Om du är redo att komma igång med att bygga din egen hemsida så finns det flera snabba och enkla sätt att göra det. Här är några steg du kan följa:

 • Välj en plattform att bygga sida med: Du kan till exempel välja WordPress, Wix eller Squarespace för att själv enkelt skapa och anpassa din hemsida. Dessa plattformer erbjuder användarvänliga gränssnitt och mallar. NKLT erbjuder också några mallar som du själv kan bygga vidare på och lägga in egna bilder och texter på. Besök NKLT Hosting för mer info om detta.
 • Välj ett Professionellt tema: Välj ett tema som passar för snickeribranschen. Många webbplatsplattformar erbjuder teman specifikt utformade för bygg- och hantverksverksamheter.
 • Skapa nödvändiga sidor: Skapa de viktigaste sidorna för din snickeriwebbplats, inklusive startsida, om oss, tjänster, portfölj, kontakta oss och eventuellt en blogg.
 • Lägg till proffsiga bilder: Använd högkvalitativa bilder på hemsidan. Det gäller både huvudbilder på sidan och även bilder av dina snickeriarbeten som du vill visa på din kundcasesida. Bilder är viktiga för att visa din skicklighet och ditt hantverk.
 • Inkludera Kontaktformulär och Call-to-Action knappar (CTA): Kontaktformulär bör finnas tillgängliga på sidor som "Kontakta oss" och under beskrivningar av dina tjänster. Försök även att integrera tydliga Call-to-Action knappar (CTA) för att uppmuntra besökare att ta kontakt med dig.
 • Optimera sidan för SEO: Använd rätt nyckelord i titlar, metabeskrivningar och övrigt innehåll. Se till att webbplatsen är mobilvänlig och har snabba laddningstider.
 • Publicera Relevant Innehåll: Om möjligt, starta en blogg där du delar användbara tips om snickeri och byggprojekt. Detta kan bidra till att stärka din expertis och förbättra din hemsidas SEO.
 • Testa hemsidan: Testa din hemsida noggrant innan den går live för att säkerställa att alla länkar fungerar korrekt och att sidorna ser bra ut på olika enheter.

Sammanfattning

Att ha en riktigt bra hemsida för dig som är snickare är avgörande för att lyckas i den moderna digitala eran. Genom att fokusera på UX-optimering, att ha med viktiga sidor, bra texter till sidans SEO och att inspireras av exempel på andra bra och tydliga hemsidor till snickare kan du skapa en hemsida som lockar nya kunder och hjälper ditt företag att växa. En bra hemsida för dig som är snickare bygger förtroende, stärker och bygger ditt varumärke, differentierar dig från konkurrenter och attraherar nya kunder. Via en hemsida kan du vara tillgänglig dygnet runt för nya kunder. Traditionella metoder för marknadsföring räcker inte idag, som tex endast visitkort och telefon.

I mitt blogginlägg har jag även tagit upp att du bör ha med viktiga sektioner och innehåll för en snickerihemsida, såsom en sida för dina kundcase, recensioner, information om snickeriteamet, tjänster, och kontaktinformation. Du bör även inkludera information om hållbarhet, personlig snickeridesign, teknikintegration och andra unika aspekter som gör företaget speciellt. Du bör även jobba en del med hemsidans SEO och texter när väl designen är klar. Genom att följa de riktlinjer jag har beskrivit i detta blogginlägg för att skapa din hemsida kan du snabbt etablera en närvaro online och konkurrera effektivt inom snickeribranschen. Så kom igång och bygg din framstående snickerihemsida redan idag!

Om du vill ha hjälp ifrån oss på NKLT med din hemsida, tveka inte att kontakta oss. Klicka knappen nedan för att boka en gratis konsultation med oss.

-Lisa


Skriv upp dig till vårt nyhetsbrev

Some fields are not valid
Nyhetsbrev


 • 2024-02-28 07:00
  Tips på SEO för snickare
  info
 • 2024-02-22 07:00
  Varför du som snickare gynnas av att ha en hemsida
  info
 • 2024-02-07 07:00 Sökmotoroptimering, Text & copy
  Vikten av SEO för flera geografiska platser 2024
  info
Login