Text & Copy

Det kan ta lång tid att skriva en text själv, därför rekommenderar vi oftast att våra kunder anlitar en copywriter eller en textgranskare

När du ska skapa en ny hemsida är en av de viktigaste delarna av hemsidan den text du vill ska finnas på sidan. Vad vill du förmedla till dina potentiella kunder? Hur ska du få ut ditt budskap på ett tydligt, och välskrivet sätt? Webpages nklt har länge arbetat med ett flertal duktiga journalister och skribenter som vet hur man skriver bra, säljande och beskrivande texter. De är specialister på att skriva berättelser, bloggtexter, produktbeskrivningar, säljande text, översättningar, samt texter till annonser och löpande texter. De vet även hur man skriver texter med syfte att ha dem direkt på bilder. Man brukar skilja på contentwriting, copywriting, textgranskare och textcoaching. Vi hjälper dig hitta rätt skribent för ditt projekt.


Content writing

Content writing är helt enkelt när en skribent planerar, skriver och redigerar innehåll för din hemsida, eller ditt marknadsföringsprojekt. Det kan inkludera att skriva blogg poster och artiklar, manus till videos eller podcasts, liksom innehåll för sociala medier som Twitter, Facebook, LinkedIn eller Reddit. Hemsidor bör även ha viktiga nyckelord integrerade i texten för att förbättra sidans sökmotoroptimering.

Copywriting

Copywriting är när man skriver en text med syfte att göra reklam eller annan marknadsföring, tex via epost. Texten som kallas “copy” skrivs med ökad varumärkesmedvetenhet och försäljning i åtanke. Målet med denna text är att övertyga en person eller en grupp att köpa en tjänst eller produkt, eller gå med i tex en organisation. Att skriva säljande text är en konstform och copywriters är därför guld värda.

Textgranskare

Du kanske själv har skrivit texter till din nya hemsida redan och endast behöver hjälp med att redigera dessa texter, ta bort delar, lägga till och få stavfel eller syftningsfel korrigerade? Då kan du behöva en textgranskare som ser till att texterna blir riktigt bra. Oavsett hur van du är vid att skriva så kan en textgranskare behövas. Även kända författare använder sig av textgranskare för att inte missa små fel som kan få stor betydelse för läsupplevelsen.

Textcoaching

Textcoaching är kort och gott, att en van skribent coachar en annan person som skriver texter. Detta kan göras på många olika sätt och har visat sig vara mycket effektivt. Din coach ställer riktade frågor som t.ex: Vilka av ditt företagsprojekt är särskilt lyckade och visar de produkter och tjänster du vill sälja mer av? Har du några relevanta rapporter eller unika nya lösningar att erbjuda kunder? Vilka är dina senaste nyheter, eller viktigaste länkar till andra företagare? Sedan skriver du själv texten för dessa ämnen.

Rubriker på hemsidan är det absolut viktigaste
när det gäller att skriva texter online

Rubriker

Man brukar säga att innehållet i din text är det absolut viktigaste, och när det kommer till texter online så är rubrikerna det viktigaste sättet att förmedla innehåll på. Det är via din rubrik du kan fånga läsares intresse och snabbt beskriva vad din text handlar om. Se till att dina rubriker är tydliga, beskrivande och helst lite roliga och har ett innehåll som engagerar läsaren.

Att skriva för nätet

Att skriva för nätet kräver ett något annorlunda sätt att tänka på än det flesta av oss är vana vid. Under utbildningstiden lär vi oss att skriva akademiskt, men inte säljande. På nätet har det till exempel visat sig viktigt att skriva korta och slagkraftiga texter. Dock med undantag för exklusiva intervjuer eller texter av specialister i ett ämne. I dessa fall kan texten behöva vara mer omfattande. Det är även värt att komma ihåg att det behövs minst några hundra ord per sida för att kunna sökmotoroptimera en sida.

Tid är värdefullt

När det kommer till hemsidor är det viktigt att tänka på vad det är dina läsare vill höra mer om. Vilka tjänster och produkter vill du beskriva och hur skriver du på ett sätt som är både säljande och informativt? Det är inte lätt att skriva en bra text och det kan i många fall vara otydliga texter som stoppar upp ett projekt. Att anlita en content writer eller copywriter är därför något vi varmt rekommenderar, för att det ska gå snabbt och enkelt att få nya texter till din hemsida.

Våra copywriters

Kontakta oss för en gratis konsultation om ditt projekt så kan vi hjälpa dig få tag på rätt textgranskare!

 • 2021-06-10 20:03 Copywriters

  Eva-Lena Bjarneborg

  info
 • 2021-06-10 13:39 Copywriters

  Thérése Larsson

  info

Kundcase

Vad har vi gjort för våra kunder? Se våra kundcase nedan.

 • 2021-04-19 11:24 Digital marknadsföring, Webbutveckling, Appar och webbsystem, Webbdesign, Sökmotoroptimering, Grafisk design, Logotyp, Text & copy, Prototyp, Start-Up

  Mobitid

  Mobitid är en tidredovisningsapp för företag och privatpersoner för att kunna registrera tid för arbeten eller fritidsnöjen. Mobitid är utvecklat av Webpages. Nklt skapade även hemsida, UI & UX-design, logga och grafisk profil för Mobitid. Vi gjorde även projektplanering. Mer information om appen hittar du här: mobitid.se

  info
 • 2021-04-08 12:49 Webbdesign, Logotyp, Digital marknadsföring, Grafisk design, Text & copy

  Svensk E-Identitet

  Svensk e-identitet är marknadens främsta och tryggaste leverantör av tjänster för inloggning, autentisering och signering samt ombudstjänster för HSA, SITHS/Efos och Sambi. Vårt uppdrag var skapa en grafisk profil och bygga varumärket på en visuell och känslomässig nivå. En identitet inspirerad av den nordiska naturen och Sveriges bidrag till den digitala framgången. Med en blå färgskala tagen av himlen och en symbol som representerar solens strålar med en rund form för e-identitets inloggningschip.

  info
 • 2020-11-18 15:57 Text & copy, Sökmotoroptimering, Logotyp, Webbutveckling, Webbdesign, Grafisk design, Fotografering, Digital marknadsföring, Byggbolag

  Olitog

  Olitog är en bergssprängningskonsult som är verksamma i Europa - främst Sverige och Schweiz. Projektet omfattade en grafisk profil med ett helt nytt utseende för varumärket med logotyp, bilder och trycksaker. För Olitog gick vi även genom ett varumärkesbyggande arbete med hur företaget presenterar sig själv och vad de står för. Tillsammans med ett samarbete mellan copywriters och designers som hjälpt Olitog har vi byggt hemsidan från grunden och skapat en unik webbupplevelse som representerar Olitog. Resultatet blev enkel funktionalitet, navigering och strukturerad information.

  info
 • 2020-10-10 10:40 Grafisk design, Sökmotoroptimering, Logotyp, Webbutveckling, Webbdesign, Text & copy, Digital marknadsföring, Byggbolag

  Betonghål

  Betonghål är Sveriges äldsta numera verksamma håltagningsföretag. Projektet omfattade en uppdaterad grafisk profil, en helt ny hemsida och en kommunikationsplattform externt till kunder och internt för medarbetare.

  info

Intresserad eller vill komma igång?

Du kan kontakta oss direkt på eller 018 - 490 63 00 och berätta om ditt projekt eller skriv in din e-postadress nedan så kontaktar vi dig och berättar mer.

Some fields are not valid
Mail me!

Allt du behöver för ditt projekt

Kolla in våra andra tjänster och ta reda på hur vi kan hjälpa dig uppnå din vision.

 • 2023-03-10 11:26 Dölj från startsidan, Vårdbolag
  Hemsida till vårdbolag
  info
 • 2020-11-12 13:39 Programmering grupp
  Webbutveckling
  info
 • 2020-05-18 11:28 Övriga tjänster grupp
  Tidsrapportering
  info
 • 2020-05-18 11:27 Programmering grupp
  Teknisk support
  info
 • 2020-05-18 11:26 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering, Digital marknadsföring
  Digital marknadsföring
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan, Prototyp, Start-Up
  Hemsida till Start-Up
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Do you need a new website?
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till bostadsrättsförening
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till bioteknikföretag
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till hälsoverksamhet
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till café och restaurangbranschen
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan, Snickare
  Hemsida till snickare
  info
 • 2020-05-18 11:26 Dölj från startsidan
  Hemsida till byggbolag
  info
 • 2020-05-15 09:19 Design & Kreativt grupp
  Text & Copy
  info
 • 2020-05-15 09:18 Design & Kreativt grupp
  Fotografering
  info
 • 2020-05-15 09:17 Programmering grupp
  Appar och Webbsystem
  info
 • 2020-05-15 09:17 Övriga tjänster grupp, Sökmotoroptimering
  Sökmotoroptimering
  info
 • 2020-05-15 09:16 Design & Kreativt grupp
  Grafisk design
  info
 • 2020-05-15 09:15 Design & Kreativt grupp
  Webbdesign
  info
Login